BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Khamis, 1 Oktober 2009

RACUN, UBAT DAN BAJA...

2 botol yang putih rendah tu adalah ubat kulat..kata cina kat Pasar Tani. Botol putih yang agak tinggi tu ialah racun serangga untuk pokok orkid. Aku dapatkan ubat-ubat ni sebagai persediaan untuk musim hujan yang bakal melanda tidak berapa lama lagi. Sekurang-kurangnya aku ada senjata untuk menghalau kumbang-kumbang dan serangga yang selalu singgah atas bunga-bunga orkid.
2 botol ni pula ialah baja subur dan baja bunga untuk pokok orkid yang dibekalkan oleh cina kat pasar tani tu untuk pokok-pokok orkid aku. Katanya selepas 3 kali sembur baja subur , baru sembur baja bunga.... \
Hah, kalau tak menjadi lagi orkid aku ni tak tau la apa nak cakap...ha ha ha.

1 ulasan:

blog haku berkata...

Assalam'mualaikum. Akak berminat dengan blog orkid cikgu Shalbysalbina ni. Boleh tak beritahu camna nak belikan baja dan racun serangga ni. Klu tak keberatan bolehtak berikan email atau contact no. Tq